Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A boldoghe.eoldal.hu fórumán Vagy, ahol érdeklődhetsz a boldogi horgászegyesület egyesület dolgairól és informálhatod a horgász társadalmat.

 A neved mellé írd oda légy szíves az e-mail címedet!

Az engedélyváltás témában Laczkó Istvánnál a

 06-70-2118446 számon érdeklődhetsz.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Leventének!

(Pityu (laczkoi@citromail.hu), 2011.04.01 15:48)

Helló Levente!
Örömmel hallom, hogy nem az egyesület pénzét költjük faültetésre. A vezetőségtől kapott levél alapján ( Komolyan véve az írottakat benne) értettem faültetésnek és ráadásul májusra kitűzve. Az energiafűzzel mi a cél? Az nem csak bokornak jó?
Nagyon sajnálom, hogy a telepítés most sem fért bele a március hónapba.
A telepítés utáni tilalomhoz lenne javaslatom, mert nem szerencsés telepítés után a tavat elnépteleníteni. Véleményem szerint a 3mm-es spiccbottal lehetne ritkítani a naphalat. A rablózás pedig pláne nem lenne gond telepítés után. Így gyakrabban és hosszabb időre lenne kint tagunk, ami elriaszthatja az orvhorgászokat.
Sikerült kijutnod ma rablózni? Sajnos nem jött össze számomra, pedig tervbe volt véve. Nagyon készültem a mai napra. Írd meg milyen eredménnyel jártál légyszi!
Görbüljön!

Pistának

(Levente, 2011.03.31 08:43)

Pistikém,a fa az egyesületnek egy fillérjébe nem kerül.Igazából nem is faültetés lesz hanem dugványozás,Peti szedett 50 db energia fűz dugványt ez lett volna elrakva,most áprilisban.A telepítés tárgyalás alatt van,remélem sikerült kielégítenem a kíváncsiságodat,ha nem holnap kint leszek a tónál reggel keress meg.Tudod szabadul a csuka!
Sporttársi üdvözlettel:Levente

Telepítés!

(Pityu (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.30 21:30)

Tisztelt illetékes urak!
Szeretném megjegyezni, hogy telik az idő. Most a gáton tutira megoldható a hal szállítása. Áprilisra viszont esős időt jósol. Ne csússzon az idén is júniusra a telepítés, mert totál berosálok sokad magammal.
A fa telepítés esete!!!! Besenyő Pistabácsi elég ércesen kérdezné mit is szeretnétek? Komolyan gondolta bárki is, hogy május közepén kell fát ültetni? És egyébként nem kötözködés ként, de hová is? És pénzt is adunk a fáért? Eddig saccra 600 fát vett az egyesület az elmúlt években. A pénzt telepítéstől vontuk el, ill. a vezetőség onnan vonta el .
Remélem nem ez lesz a szitu most is??!!

úthoz

(Kiss úr, 2011.03.28 20:58)

Belenéztem a törvényszövegbe. Az értelmezésem szerint a Gergő árok melletti út nem közút, hanem magánút. Ha közút lenne, nyilvántartásba kelle venni, meg persze nem felel meg semmiylen kritériumnak.
Ahhoz, hogy mint magánút. megnyissák a közforgalomnak, engedélyezési eljárásra lett volna szükség.
Jó hír : Ittatas vezetéskor is csak szabálysértést lehet elkövetni.

Követelni tehát az önkormányzattól nem lehet, maximum kérni.


Szasztok

(Pityu (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.25 11:39)

A napokban többször is voltam kint és akaratlanul is gondoltam az út körüli gondokra. Alig járható drótszamáron is, mert vannak veszélyes részek. Az időnek köszönhetően már autóval is járható lehetne, ha bárki is gondot fordított volna rá.
Javaslom, hogy a vezetőség írja meg a levelet és lássa el aláírásaikkal. Azután én vállalom, hogy körbehordom és gyűjtök rá a többi horgásztól is dedikációt. Ideje lenne a tettek mezejére lépni!

Tudjátok mi az álmom?

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.22 08:54)

Mindenki számára elfogadható és élményeket nyújtó horgászvíz és egyesület.
Ehez sajnos nem csak sokat kell dolgozni az elmúlt évek tükrében, de komoly érdekegyeztetések és harcok is kellenek hozzá.
Mindenek előtt megbeszélni a társasággal mik is azok az értékek, amit a tagság egyetértésben elfogad. Minek kell alárendelnie mindenkinek az egyéni érdekeit.
Megértetni mindenkivel, hogy a horgászhoz és természetbaráthoz nem illik a szabályosság mezsgyéjén kolbászolni és próbára tenni mit bír mások türelme.
Ha ezeket megtudjuk valósítani, akkor olyanok lehetünk, mint voltunk az alapítás utáni első évtizedben. Gondokkal és nehézségekkel küszködve, de egy célért dolgozva egy igazi csapattá válhatunk.

mi az út,

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.21 18:35)

Levente ! Kapis. :)
Szerintem nincs okunk feltételezni, hogy az az út nem az önkormányzaté, mert annó a földosztásnál tutkóra nem akart senki utat venni.
De ezeket a kérdéseket az önkormányzat rögvest megválaszolja, amint elküldjük a levelet. Én egyébként nem egy útról beszélek. Nemek bármelyik út jó, amin biztonságosan ki lehet jutni. Természetesen legszerencsésebb a Gergő árok melletti út lenne.

Pistának

(Levente, 2011.03.21 07:31)

Vágom a dolgot csak arra értetem hogy megtalálta-e,vagy meg vannak-e a papírok.Kapis?Amúgy azt mondta Gabinak átadja,mondtam neki hogy szóljon mikor.

közút

(Kiss úr, 2011.03.20 21:00)

közút akkor, ha önkormányzat, vagy állami tulajdonában lévő földön megy, egyébként magánút szerintem
Nem tudom, a Gergőp árok melletti rész kinek a tulajdona

Levente!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.20 20:44)

Te! Háááááát nem az a kérdés szándékozik-e átadni, mert szándékoznia kell. A 2005 és 2006 lett csak átadva.

Pistának

(Levente, 2011.03.20 19:44)

Lajosnál rákérdezek hogy mi van még a maradék papírokkal,szándékozik-e még átadni valamit,vagy nem.

Monyónak

(Levente, 2011.03.20 19:40)

Ha az az út nem is létezik hivatalosan,akkor a hidat is dísznek tették oda.Szerintem a tsz-nek,Fülöpéknek,a vadászoknak,de legfőképpen a Kálmánnak kéne rendbe rakni!

Pityu

(Monyó, 2011.03.20 18:48)

Pista sajnos rosszul tudod minden útnak van valamilyen azonosítója és szerepel tulajdon lapon, ha nem szerepel akkor olyan mintha nem is lenne, mert akkor az a terület valakié.

Régen volt

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.20 17:23)

Valamikor október elején volt szerintem.
De az is várat magára, amihez nem kell jó út. Lajos még mindíg nem adta át teljes egészében a gazdasági dolgokat.

érdeklödés

(Levente, 2011.03.20 16:17)

Mikor is volt pontosan az utolsó telepítés?

igen

(Levente, 2011.03.20 16:16)

Igen idén talán lesz is belőle valami,vagy nem,szerintem ez a valószínűbb.Mindjárt április van telepítés, szeretnék egy jól telepített vízen horgászni itthon, nem pedig várni addig, amíg beköszönt a száraz évszak,vagy elmenni több 10 km-re.

Mi az út?

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.20 13:56)

Mi is az út? Minden, amin bármi módon közlekedhetni lehet út. Nem kell se számának se betűjelének lennie. Az ott egy beszánthatatlan szorgalmi út. Közútnak számít, mert nem magán út. És az önkormányzat soha sem vitatta ezt a dolgot. Azt sem, hogy az önkormányzat felel a sorsáért.
Természetesen az lenne a legszuperebb, ha egy kövezett út vezetne oda, de ha az év nagy részében járható lenne földútként az is jobb lenne a jelen szitunál. Ez pedig nem pénz, hanem kultúra kérdése.

Pista

(Monyó, 2011.03.20 11:37)

Az 5 § (1) a és c is jó !
A levélbe mindenképp bele írnám:" TTavunk telepítése az út állapotától nagyban függ és ennek következményeként az egyesület tagjainak és hozzátartozóinak kedvenc időtöltése kerül veszélybe "(kb.ez 200 embert érint,hozzá teszem a hétvégi foci meccseken nem voltak ennyien soha)ezt csak azért mondom mert mikor a foci csapatot akarják újra indítani mindig azt mondják a falunak igénye van rá!Ilyen létszámot nézve erre is van igény nem is kicsi.

Pista,Levente

(Monyó, 2011.03.20 10:31)

Az út akkor út ha száma ,vagy betű jele van egyébként be is szánthatnák.A helyrajzi szám felkutatása folyamatban van.Mindenképp meg kell adni az esélyt a
gazdáknak utoljára ,mert az még jövedelmező lehet.A pénzbeli hozzájárulások nagyban segítenék az út építését,( építeni mindenképp kell anélkül nem lesz út)de a gépi segítséget is el kell fogadni.Tudomásomra jutott,hogy valamikor az egyik gazdálkodó akár 1 millió forintot is hajlandó lett volna áldozni csak nem volt aki ezt az út témát erőltesse. Azt hiszem el kell ,hogy induljon valami.Ennek érdekében meg lehet fogalmazni a levelet ami jó ötlet, de várjunk az elküldéssel a párbeszédek lefolytatásáig nem bánjuk meg azt hiszem ,ha így összefogunk akár már az idén lehet ebből valami.

A levélhez

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.20 09:49)

Sajnos az, ami Neked is fáj, már természetessé vált. El kellene jutnia a feladatot és pozíciót vállaló embereknek a megfelelő szellemi szintre. Pl. Ne az legyen a vagány, aki olyat is megtesz, amit más nem tehetne meg, vagy olyat is tegyen, amit nem kötelező.
Itt ez az út kérdése. Sajnos nem csak egy ember rongálja, ha úgy lenne lehetne tenni ellene. Sajnos az út tulajdonosa nem teljesíti a kötelezettségét és ezzel így sokan visszaélnek.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Következő »