Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A boldoghe.eoldal.hu fórumán Vagy, ahol érdeklődhetsz a boldogi horgászegyesület egyesület dolgairól és informálhatod a horgász társadalmat.

 A neved mellé írd oda légy szíves az e-mail címedet!

Az engedélyváltás témában Laczkó Istvánnál a

 06-70-2118446 számon érdeklődhetsz.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mikor jön a tavasz?

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.03.03 10:02)

Ilyenkor már rég horgásznunk kellene. Most meg újra itt a tél hóval és hideggel.

Kiss Úr!!!!!!!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.27 16:04)

Helló!
itthon vagyok most is

Pityu !

(Kiss úr, 2011.02.27 15:17)

Vinnék egy levelet, mikor vagy otthon ?

tulajdon

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.25 12:42)

Helló!
Igen én vetettem fel, amit nem bánok. De ha ezzel a stílussal találom magam szemben, akkor nem látom értelmét beszélni róla.

tulajdon - Pityunak

(Kiss úr, 2011.02.25 09:04)

Te vetett fel a témát.
Egy társadalmi szervezetben senkinek nincs magántulajdona. A tagságot egyenlő jogok illetik meg -e mellett kardoskodtál te is a múltkor. Itt nem gondolkodásbeli különbségek vannak, az egyesületi törvény szabja meg a korlátokat.
Ezért nem tartottam jó ötlenke a lista közzétételét. Vagy valaki már megköszönte, hogy annak idején beszálltunk a vásárlásba? Mert más hasznot ne reméljünk attól a darab papírtól.

Tulajdon?

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.25 08:23)

Helló!
Nem tudom miből gondoljátok, hogy több köze lenne annak a tóhoz egy esetleges felbomláskor, aki abban az évben válik taggá. Egyébként én kb. 1992-ben adtam a tóvásárlásra 6000Ft értékű kárpótlási jegyet, amit 100%-ban fogadtak el földvásárlásnál. Tudjátok, ha nem éppen építkezés pénz ínységes idejében esett volna, akkor is egy gyenge fizu értéke volt. Ez a téma látom megint mutatja a gondolkodásunk eltérését.
Ezért inkább hagyjuk itt a fórumon.
Inkább a gazdasági átadásról informáljon valaki! Van időpont a folytatásra? Nagyon megnyugtató és hasznos lenne túl lenni ezen a feladaton.
Csőőőőőőő!

tó vásárlók

(Kiss úr, 2011.02.24 16:48)

A tó értéke a bele telepített halaktól, a partjának állapotától függ. A vásárlás óta létesült híd, asztalok, tűzrakóhely, kút, "bódé". Ezeket azok is építették, akik nem vettek részt a vásárlásban, illetve a befizetéseikkel hozzájárultak. Hol vagyunk már attól, amikor 1500 Ft-ot be kelett adni. Nem beszélve arról, hogy az akkori MOHOSZ az egyesületnek adott asszem 50.000 Ft-ot a vásárlásra. A rendelkezésre álló lista csak arra jó hogy mi, egymás között tudjuk, ki fizetett egykor, ezen felül semmi.

terület

(Kiss úr, 2011.02.24 16:37)

A sóderbánya területe az Egyesület nevén van, ő a tulajdonos.
Ami nem került bejegyzésere, az a később megvásárolt szántó terület a fényszarusi oldalon.

Pityu

(Monyó, 2011.02.24 13:24)

Pista !
Akik akkor fizettek szerinted mivel tudják igazolni a vételt,talán van valamiféle adás vételi?A legkorrektebb az ,hogy a mindenkori tag a tulajdonos.Ha véletlenül utat csinálunk akkor az kié lesz aki bele fizet???

Ugye az alapszabályt betartjuk!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.24 12:13)

Akkor viszont a tulajdonviszonyokat az szerint kell rendezni, hogy ne érje hátrány, azt aki annó a zsebébe nyúlt.
Tudtommal nincs az egyesület nevén a terület. Azok nevére kell íratni, akik a listán szerepelnek és kérik azt.

alapszabályhoz

(Kiss úr, 2011.02.24 11:56)

ezzel próbálkoztunk korábban, de az ügyészség nem enegdélyezte az alapszabály ilyen módosítást. Nem lehet különbséget tenni tagok között.
Annak idején nem szerzett senki tulajdon jogot a tóvásárlás során, azt az egyesület végezte, mint önálló jogi személy. Annyit lehetne maximum belevenni, hogy vagyon sorsáról a közgyűlés határoz.

Alapszabály

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.24 08:58)

Helló!
Gondolkodtam Kiss Úr alapszabály módosítási ötletén. Szerinte az egyesület esetleges megszűnése esetén a fenmaradó vagyont az akkor éppen tagsággal rendelkezők között egyenlő arányban megosztva kell szétosztani. Szerintem ez nem korrekt, azokkal, akik valamikor a sajátjukból adták össze a tavunk megvásárlásához szükséges összeget. Ezért én egy megszűnés esetére az Ő kezükbe adnám azt a vagyont vissza, amit ennyi időn keresztül bérmentesen átengedtek az egyesületnek használatra! A 22. §., 6./bekezdését így változtatnám meg.
"Az egyesület megszűnése, feloszlása vagy feloszlatása esetén a fenmaradó tiszta vagyont a Tó és földvásárlással tulajdonjogot szerző személyekre szálljon vissza közös oszthatatlan tulajdonként."

Urak!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.23 14:36)

Helló!
Van valaki, aki megnézte a javasolt fegyelmi szabályzatot? Mi a vélemény?

Monyó!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.19 14:48)

Helló!
Az tuti, hogy nekünk kell kezdeményeznünk a dolgot, mert más nem moccan. De ez a hivatal útja és annak járhatóan tartása is az ő feladata. Ezért szerintem csak a kezdeményezés és javaslattevés lehet kezdetben a lehetőségünk. Persze a gazdák ki is röhögnének, ahogyan eddig is tették.
Mi a hivatal fülét rághatjuk , de azt nagyon kell.

Re.

(Monyó, 2011.02.19 11:21)

Mindenek előtt személyesen beszélni kell a szóba jöhető gazdákkal akik ez ellen tehetnek valamit persze úgy ,hogy a hivatal részéről is részt vesz valaki a megbeszélésen. (lehetne a hivatalba, az egyesület részéről kell elindítani az ügyet mert a telepítéseink vannak veszélybe) ez igen demokratikus.Ha nincs előre lépés akkor gondolkozhatunk más megoldáson is.

Monyó!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.18 08:10)

Helló!
Lényegében ezt írtam én is, de a zagyva utatse tegyék tönkre.
Rendben van, hogy a gépeik nagyok és rombolnak, de állítsák helyre az okozott károkat. Arra is vannak földtulajdonosok.
Ha lenne fék ebben a dologban és nem barbárkodhatnának felelőtlenül, akkor lényegesen kevesebbszer mennének ki a nagy dögökkel. Jobban meggondolnák útra kelnek-e . Milyen eszközt válasszunk a célé eléréséhez?

Pityu

(Monyó, 2011.02.17 20:48)

Itt nem csak a horgászokról van szó, azok az emberek akiknek a tó körül van földjük ők sem tudnak kimenni és rendbe tenni a földjüket ,én is amiatt hagytam abba a gazdálkodást a tó körül mert nem tudtam kijárni kocsival és ez már nem csak a horgászok problémája ,összefogás a kérdése mindennek.az önkormányzat nyakára kell járni!Én benne vagyok ezt nem szabad annyiba hagyni.A traktor tulajdonosokat meg meg kell kérni használják a Zagyva utat,!!

Út és önkormányzat

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.17 11:23)

Helló!
Én két évvel ezelőtt a falugyűlésen magánemberként felvetettem a dűlőutak állapotát. Az önkormányzat nem vitatta a problémát és nem hárította azt el. A bírságolás lehetőségét is a Jegyző Asszony említette, csak nem akar élni ezzel a szankcióval. Az indoka persze vitatható volt. Akkor abban a státuszban többet nem tehettem. Az egyesület viszont ettől messzebb is kellene, hogy menjen. Majd el felejtettem megemlíteni a bírságolás elmaradásának indokát. : Mivel az egyszeri kiszabható összeg max. 50 000Ft lehet és az semmi ezeknek a válalkozóknak, ezért ki sem szabják. Számomra nagyon nehezen értékelhető indok.
Na! Szerintem a megoldásra egy pár elképzelést felvázolva javaslatot kellene tenni. Működő dolgokat más települések életéből.
1., Ha az út rongálója nem állítja helyre a kárt, akkor bírságoljon az önkormányzat. Az így összegyűlt pénzből pedig az önkormányzat saját géppel állítsa helyre.
2., Nagykátán az ilyen gépeknek (ugyan ilyen szituk miatt) útvonal engedélyt kell kérniük minden alkalommal, hogy ne legyen vitatható mikor ki járt ott. Azóta rend van azon a környéken.
Üljön le az önkormányzat az érintett gazdákkal és civil szervezetekkel és közösen ötöljön ki jó megoldást.
Véleményem szerint a jelen állapot szégyen úgy az önkormányzatra, a gazdálkodókra és ránk nézve is.
Attól függ a horgászatunk és telepítésünk, hogy az a gazdálkodó mennyire vágja tönkre az utat?

Mindenre van megoldás

(Monyó, 2011.02.16 20:06)

Meg kell kérdezni az alapítványt mennyi pénzt adott már a focistáknak.Mindegy ez csak találgatás.Nem feltétlenül anyagi segítség kell az is eredmény lenne,ha tudnának hatni az ott közlekedőkre és ha ehhez az kell ,hogy panaszkodjunk azt kell tenni szerintem eleget hagytuk magunkat,ez most már nem egy nyári probléma ez több nyaras mint a jó ponty.Majd valamit kitalálunk.

Az út

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.16 17:18)

Helló!
Az út valóban azért van, hogy azon közlekedjenek. De mivel az önkormányzat feladata az út rendben tartása így furán, csak a traktorral közlekedők használhatják?
De szerencsére ez nem a mi feladatunk eldönteni. Szerintem a vízügy tett is panaszt az önkormányzatra e témában.
Az önkormányzat és az alapítvány messze nem egy és ugyan az. nem véletlen, hogy külön kuratóriuma van. Az önkormányzat max. kérhet attól. Szerintem!!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Következő »