Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A boldoghe.eoldal.hu fórumán Vagy, ahol érdeklődhetsz a boldogi horgászegyesület egyesület dolgairól és informálhatod a horgász társadalmat.

 A neved mellé írd oda légy szíves az e-mail címedet!

Az engedélyváltás témában Laczkó Istvánnál a

 06-70-2118446 számon érdeklődhetsz.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Horgászvizsga!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.03 22:17)

Kiss Úr!
Mi a módja a horgászvizsgának? Mikor és hol lehet megcsinálniuk, az esetleges újaknak?

a felszólítás

(Kiss úr, 2011.01.31 20:46)

A felszólítás csak a tavalyi 6.000 Ft-os tagfentartásra vonatkozna, mert az idei tagdíj befizetésének nincs meg a határideje. KÖzgyűlésen azt is meg kell határozni, mondjuk máricius 01.

tagság

(Kiss Úr, 2011.01.31 20:24)

Az én JAVASLATOM :

Egy-két ember lehet, aki nem fizetett tavaly tagfenntartást, őket kell csak megkérdezni (szóban), hogy mi a szándékuk, akik befizettek, azoknak (napijegyes, vagy területi jegyes, mindegy), megvan a névsora.

Akik tavaly nem fizettek, és hajlandók visszamenőleg az elmaradt plusz 6 ezer forintot befizetni, azoknak folytatólagosnak tekinthetjük a tagságát. Befizetik a gabinál a 6+6.000 Ft-ot (tavalyi tagfentartás + idei tagdíj). Ha azt mondja, hogy nem fizeti be, kiküldjük neki ajánlottan (vagy személyesen átvetetjük) a fizetési felszólítást, majd határozattal megszüntetjük a tagságát még a gyűlés előtt. Így decemberig letisztul a kép.

Józsi

(Monyó, 2011.01.31 14:12)

A tagfenntartásos megoldást a Boldogi Élet-ben is meg kellene jelentetni( ha még nincs leadva a cikk) minél több ember tudja meg, nehogy valaki arra fogja jövőre ,hogy ezt nem tudta!

PITYU !!

(Kiss úr, 2011.01.31 13:37)

Ne tedd még fel, beleteszek egy mondatot.

PITYU !

(Kiss Úr, 2011.01.31 13:08)

Küldtem egy mailt, benne egy Belépési nyilatkozat dokumentummal, amit minden új belpőnek ki kell tölteni. Légy szíves, letölthető formátumban feltenni a honlapra.

Vezetőség!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.31 08:34)

Helló!
Most írtam egy pár megjegyzést a tegnap elhangzottakról való tájékoztatás érdekében. Ha valamit kihagytam, vagy félreértettem, akkor korrigáljátok!

MINDENKINEK!!!!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.31 08:31)

Helló!
Az elmúlt évek mulasztásai miatt a tagfentartások listája bizonytalan, ezért minden érintett személy újra nekilódulhat tiszta lappal az egyesületi életnek. Magyarán, ha valaki az idei évtől befizeti a tagság megtartását, akkor azt folyamatosnak tekinti az egyesület.
Így próbálunk tiszta helyzetet teremteni a legcsekélyebb károkozással.

Tegnap össze ültünk

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.31 08:28)

Helló!
Tegnap átadtam az észrevételeimet tartalmazó levelet a felügyelő bizottságnak. Azt hiszem érdemes össze foglalni mi is zajlott le. A felügyelőbizottság tagjai mind egyetértettünk a hibák, mulasztások tényében. A megoldásában viszont 2:1 arányban alulmaradt a véleményem. Elfogadható megoldás nem hangzott el. Ezen még töri mindenki a fejét, de a vezetőség számára adtunk feladatot. Az elmúlt évek mulasztásai miatt nagyon átláthatatlan a tagság pontos névsora. Érdemes lenne részletezni mikre is gondolok, de csak személyes érdeklődőket informálok a békesség kedvéért.
Erre figyelmeztettük az illetékeseket, mert ezt pontosítani kell. Nem lehetnek bizonytalan és feltüntetetlen tagságok az egyesületben.
Mivel a megoldás felé sok úton lehet indulni, ezért várakozó álláspontra helyezkedtünk.
Én is várom a fejleményeket!!

Ezt adtam át tegnap

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.31 08:20)

Helló! Tegnap ezt adtam át a felügyelő bizottságnak.
"Boldogi Horgász Egyesület felügyelő bizottsága részéreA 2010-es tisztség újító közgyűlés szervezésében és lebonyolításában súlyos, az alapszabályt sértő mulasztásos hibát találtam. A következő szabályok sérültek.
Az Boldogi Horgász Egyesület alapszabályából idézem a következőket:
„5.§. 2./ Az egyesület és a Szövetségek alapszabályai az irányadók.”
Ebből következik, hogy ezek irányításával működhet az egyesület.

Az 1980.október 10-én a közgyűlés által elfogadott és 1994. február 27-én a közgyűlés által módosított alapszabály „13.§. 2./ A közgyűlést az egyesület elnöke hívja össze. A napirendet tartalmazó meghívót az ülés kitűzött időpontja előtt legalább 8 nappal előbb meg kell küldeni a felügyelő szerveknek, a szövetség illetékes intéző bizottságának és az egyesület valamennyi tagjának.”
Továbbá,
„20.§. 3./A bizottság köteles ellenőrizni az alapszabály betartását, az egyesület költségvetésének, a közgyűlés határozatainak végrehajtását, továbbá -a közgyűlés kivételével- az egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű működését, évenként pedig a pénz- és anyagkezelést, a bizonylati fegyelmet, valamint a gazdálkodást. Az ellenőrzésről a bizottság jegyzőkönyvet ( feljegyzést) köteles készíteni. „
Ezen pontok betartásának elmulasztásával sérült a kiértesítetlen tagok joga.
„8.§. 1./ A tagokat -a jogszabályokban foglaltak, továbbá a jogi személyekre, az ifjúsági, pártoló és tiszteletbeli tagokra vonatkozó korlátozások kivételével egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelességek terhelik.
2./ A tagoknak jogukban áll:
a., Amennyiben az egyesület teljes jogú tagjai, a közgyűlésen személyes tanácskozási, észrevételezési, indítványtételi és szavazati (joggal) jogot gyakorolni. A jogszabályban megállapított feltételek esetén az egyesület bármely tisztségre megválaszthatók.”
Ezzel a szabálysértéssel a választás eredményét is nagyban befolyásoló helyzet alakult ki, amit orvosolni szükséges.

A jogukban korlátozott tagokkal szembeni méltánytalanságot és a szabálysértés eredményét nem szabad fenntartani.

Ezt a mulasztást maga az egyesület volt és egyben jelenlegi titkára is elismerte a boldoghe.eoldal.hu fórumán nyilvános körülmények között. („felügyelő szerv (Kiss úr, 2011. 01. 26. 12:12)
egyetlen felügyelő szervünk az Ügyészség. Nekik valóban nem szoktunk meghívót küldeni.”,
„A közgyűlés határozatát azonban nem befolyásolja a meghirdetés szabályossága, az attól még érvényes.”, „a hiba, az hiba (Kiss Úr, 2011. 01. 27. 17:06)
Azon senki nem vitatkozik, hogy hibáztunk, közte én is. ”)

A tisztségek betölthetőségének minden feltételét figyelembe véve, az alapszabályunk (11.§. 2./, 3./)betartásával megismételt választásokat javaslok.
Tisztelettel!
Laczkó István
Boldog, 2011. január 30."


Urak!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.29 10:29)

A vasárnapi megbeszélés után nyilatkozok ebben a témában, addig jegeljük, ha lehet.

stílus

(Kiss úr, 2011.01.28 20:39)

isten bizony, nem tudom mi baj van a stílusommal, nem hiszem, hogy olvastál volna tőlem hasonlót, mint lenn. Felhívtam a figyelmed néhány tévedésedre, mert ugye a másik fél is szólhat hozzá a témához. A Vezetőség azzal bízott meg, hogy kísérjem figyelemmel a fórumot, és az olvasók tisztán látása érdekében az igazságot egy másik szemszögből is megmutassam.

Pityu

(Monyó, 2011.01.28 20:28)

Megkaptam!

laczko úr ,

(pecze, 2011.01.28 19:21)

a nagy tudálékosságával tökélje már be,hogy nem voltam,és nem is vagyok tagja a vezetőségnek,de tudok olyan szabályt ami az összeférhetetlenségről szól,és lásd már be hogy itt csak te kevered a szart,de őszinte lehetek meg is eheted,csak ne gyanúsits engem,semmivel meg azokat akik megteremtették ezt az eggyesületet,amit te most a ,,,,,,nagy ,,,,,,,becsületeddel akarsz megváltani.... légy szi ne válaszolj gondolkozz.

Józsi!!!!!!!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.28 18:59)

Írtam egy szép monológot neked, de kitöröltem, mert majdnem felvettem vele a stílusodat. Márpedig nem szeretném.

Robi!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.28 18:53)

Tudod sok olyan horgász van, aki szereti, ha a szabályokat betartja mindenki. Akkor bízhatsz abban hogy nem vonják meg a tagság fentartás lehetőségét, nem csak neked kell fizetni a társadalmi munka megváltását, kiértesítenek a taggyűlésről. Egyáltalán az alapszabálynak megfelelően minden évben megtartjuk a gyűlés és a beszámolók is érdemben történnek.
Szerintem ez így illik, attól, hogy valakinek korlátot okoz a szabály attól még be kell tartani.
Kellemes estét!

Gabi!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.01.28 18:46)

Szasz Gabi!
Sajna a telót itthon most sem ott tartottam, ahol kellene így sem a csengődet sem a telefonomat nem tudtam használni, amikor nálad jártam. Bedobtam az alapszabályt a postaládádba.

irigység

(berkesi robi, 2011.01.28 09:58)

Szevasz Pista! Kezdek rád irigy lenni, mert úgy látom hogy nyugott és zavartalan horgász idénynek nézel elébe,legalábbis nem hiszem hogy lessz horgász a tóparton aki zavarna vagy hozzád szólna.

öszeesküvés elmélet

(Kiss úr, 2011.01.28 09:34)

A közgyűlést az Elnök hívja össze. Most is ez történt, úgy, hogy az egyesület fennállása óta mindig, kiegészülve azzal, hogy a neten is megjelent. Hibás volt a gyakorlat, változtatunk rajta, Nem kell semmit belemagyarázni.

horgászmester ?

(Kiss úr, 2011.01.28 09:28)

A horgászmesternek ugyan annyi köze van egy-egy döntéshez, mint bármelyik tagnak, mint neked, PITYU. Őt is nyugodtan kihagyhatod.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Következő »