Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A boldoghe.eoldal.hu fórumán Vagy, ahol érdeklődhetsz a boldogi horgászegyesület egyesület dolgairól és informálhatod a horgász társadalmat.

 A neved mellé írd oda légy szíves az e-mail címedet!

Az engedélyváltás témában Laczkó Istvánnál a

 06-70-2118446 számon érdeklődhetsz.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Alapszabály

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.24 08:58)

Helló!
Gondolkodtam Kiss Úr alapszabály módosítási ötletén. Szerinte az egyesület esetleges megszűnése esetén a fenmaradó vagyont az akkor éppen tagsággal rendelkezők között egyenlő arányban megosztva kell szétosztani. Szerintem ez nem korrekt, azokkal, akik valamikor a sajátjukból adták össze a tavunk megvásárlásához szükséges összeget. Ezért én egy megszűnés esetére az Ő kezükbe adnám azt a vagyont vissza, amit ennyi időn keresztül bérmentesen átengedtek az egyesületnek használatra! A 22. §., 6./bekezdését így változtatnám meg.
"Az egyesület megszűnése, feloszlása vagy feloszlatása esetén a fenmaradó tiszta vagyont a Tó és földvásárlással tulajdonjogot szerző személyekre szálljon vissza közös oszthatatlan tulajdonként."

Urak!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.23 14:36)

Helló!
Van valaki, aki megnézte a javasolt fegyelmi szabályzatot? Mi a vélemény?

Monyó!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.19 14:48)

Helló!
Az tuti, hogy nekünk kell kezdeményeznünk a dolgot, mert más nem moccan. De ez a hivatal útja és annak járhatóan tartása is az ő feladata. Ezért szerintem csak a kezdeményezés és javaslattevés lehet kezdetben a lehetőségünk. Persze a gazdák ki is röhögnének, ahogyan eddig is tették.
Mi a hivatal fülét rághatjuk , de azt nagyon kell.

Re.

(Monyó, 2011.02.19 11:21)

Mindenek előtt személyesen beszélni kell a szóba jöhető gazdákkal akik ez ellen tehetnek valamit persze úgy ,hogy a hivatal részéről is részt vesz valaki a megbeszélésen. (lehetne a hivatalba, az egyesület részéről kell elindítani az ügyet mert a telepítéseink vannak veszélybe) ez igen demokratikus.Ha nincs előre lépés akkor gondolkozhatunk más megoldáson is.

Monyó!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.18 08:10)

Helló!
Lényegében ezt írtam én is, de a zagyva utatse tegyék tönkre.
Rendben van, hogy a gépeik nagyok és rombolnak, de állítsák helyre az okozott károkat. Arra is vannak földtulajdonosok.
Ha lenne fék ebben a dologban és nem barbárkodhatnának felelőtlenül, akkor lényegesen kevesebbszer mennének ki a nagy dögökkel. Jobban meggondolnák útra kelnek-e . Milyen eszközt válasszunk a célé eléréséhez?

Pityu

(Monyó, 2011.02.17 20:48)

Itt nem csak a horgászokról van szó, azok az emberek akiknek a tó körül van földjük ők sem tudnak kimenni és rendbe tenni a földjüket ,én is amiatt hagytam abba a gazdálkodást a tó körül mert nem tudtam kijárni kocsival és ez már nem csak a horgászok problémája ,összefogás a kérdése mindennek.az önkormányzat nyakára kell járni!Én benne vagyok ezt nem szabad annyiba hagyni.A traktor tulajdonosokat meg meg kell kérni használják a Zagyva utat,!!

Út és önkormányzat

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.17 11:23)

Helló!
Én két évvel ezelőtt a falugyűlésen magánemberként felvetettem a dűlőutak állapotát. Az önkormányzat nem vitatta a problémát és nem hárította azt el. A bírságolás lehetőségét is a Jegyző Asszony említette, csak nem akar élni ezzel a szankcióval. Az indoka persze vitatható volt. Akkor abban a státuszban többet nem tehettem. Az egyesület viszont ettől messzebb is kellene, hogy menjen. Majd el felejtettem megemlíteni a bírságolás elmaradásának indokát. : Mivel az egyszeri kiszabható összeg max. 50 000Ft lehet és az semmi ezeknek a válalkozóknak, ezért ki sem szabják. Számomra nagyon nehezen értékelhető indok.
Na! Szerintem a megoldásra egy pár elképzelést felvázolva javaslatot kellene tenni. Működő dolgokat más települések életéből.
1., Ha az út rongálója nem állítja helyre a kárt, akkor bírságoljon az önkormányzat. Az így összegyűlt pénzből pedig az önkormányzat saját géppel állítsa helyre.
2., Nagykátán az ilyen gépeknek (ugyan ilyen szituk miatt) útvonal engedélyt kell kérniük minden alkalommal, hogy ne legyen vitatható mikor ki járt ott. Azóta rend van azon a környéken.
Üljön le az önkormányzat az érintett gazdákkal és civil szervezetekkel és közösen ötöljön ki jó megoldást.
Véleményem szerint a jelen állapot szégyen úgy az önkormányzatra, a gazdálkodókra és ránk nézve is.
Attól függ a horgászatunk és telepítésünk, hogy az a gazdálkodó mennyire vágja tönkre az utat?

Mindenre van megoldás

(Monyó, 2011.02.16 20:06)

Meg kell kérdezni az alapítványt mennyi pénzt adott már a focistáknak.Mindegy ez csak találgatás.Nem feltétlenül anyagi segítség kell az is eredmény lenne,ha tudnának hatni az ott közlekedőkre és ha ehhez az kell ,hogy panaszkodjunk azt kell tenni szerintem eleget hagytuk magunkat,ez most már nem egy nyári probléma ez több nyaras mint a jó ponty.Majd valamit kitalálunk.

Az út

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.16 17:18)

Helló!
Az út valóban azért van, hogy azon közlekedjenek. De mivel az önkormányzat feladata az út rendben tartása így furán, csak a traktorral közlekedők használhatják?
De szerencsére ez nem a mi feladatunk eldönteni. Szerintem a vízügy tett is panaszt az önkormányzatra e témában.
Az önkormányzat és az alapítvány messze nem egy és ugyan az. nem véletlen, hogy külön kuratóriuma van. Az önkormányzat max. kérhet attól. Szerintem!!!!

foci

(Kiss úr, 2011.02.16 16:58)

"Kell egy csapat."

elosztás

(Kiss úr, 2011.02.16 15:49)

Alapítványon keresztül lehet pénzt osztani, közvetlenül az önkormányzat nem adhat szerintem, de nem is tud.
A gazdálkodók mondhatják, hogy azért van a dűlőút, hogy azon közlekedjenek a munkagépeikkel. Ezt gondolom bírságolni nem lehet. Az egy más kérdés, hogy, hogy mennyire muszáj eső után egyből kimenni trakorral a határba.

Józsi

(Monyó, 2011.02.16 14:12)

A pénzt az alapítványtól kaptuk,a focit pedig újra akarják indítani.( Boldogi Élet, Kepes László írása)

Gabi!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.16 12:04)

Helló!
Alapvetően egyetértek mindennel, amit írtál. Az a szivattyú háznak feladata a kint maradt csapadék víz átemelése lenne. Erre természetesen nincs pénze a vízügynek. Szerintem nem is az ő érdeke. Az arrafelé gazdálkodók érdeke elsősorban. Az út természetesen hasznos lett volna ehhez a létesítményhez is.
Te mint árvízvédelemben már részt vett tűzoltó tudod, hogy a védelmet szolgáló építmények (gát)megközelíthetősége létfontosságú. Sokkal fontosabb, mint a kint rekedt víz átemelése. Az út ezért fontos mind a falu, mint a vízügy részéről.
Szerintem ha az egyesület tud lobbizni az önkormányzatnál, akkor első célul a jelen út védelme lehetne. Ez egy önkormányzati feladat. Ismerjük azokat a gazdálkodókat, akik azt rongálják és a kis újukat sem mozdítják annak helyreállítására. Sajnos az önkormányzat nem akarja karbantartani saját költségen, de bírság formájában sem szándékozik a rávalót begyűjteni.
Az egyesület vezetése még nem járt eleget a jegyző nyakára ennek érdekében.
Természetesen az esős időben járható út lenne a cél. Legalább olyan, mint ami a szemetes felé vezet.
Addig viszont, amíg a nagy gépekkel következmények nélkül gátolják a közlekedés lehetőségét, addig kilátástalan az út megvalósulása utáni közlekedés is.
Én most is javaslom, hogy a Boldog Községért Közalapítvánnyal is és az önkormányzattal is le kell ülnünk és ezeket a kéréseket eléjük tálalni.
Nem vitatható el a horgászegyesület léte a falu közösségében. Valószínűleg a legnagyobb létszámú lakost tudjuk magunk mögött, de a hangunk csekély. Ezen kellene változtatni és markánsan képviselni a tagság érdekeit.
Megjegyzem ez mások érdekeivel is találkozik. Úgy az ott földet művelőkével is. Csak sajnos nem egymás segítésére fordítják az energiájukat. Egymásra mutogatnak. Ha járható úttal találkoznának nem kellene körbe hordaniuk a termést és személyautóval is megnézhetnék milyen munkát kell elvégezniük. Mellesleg sokkal többen néznének ki levegőzés címén is a természetbe.
A kényelmet kívánó emberek is kíváncsiak és időnként szívesen néznének szét szülőföldjük határain.
Gabi! Bátorítsunk mindenkit, hogy ezek a célok ne maradjanak a fiókban.
A gazdasági átadás folytatása mikor várható? Tudsz róla valamit? Lajos összeszedte már a dolgokat?

támogatás

(Kiss úr, 2011.02.16 12:01)

Ne legyünk igazságtalanok a Hivatallal szemben. Kaptunk pénzt a leendő esővédő építésére. Több alkalommal megkaptuk a Hivatal gépét földmunkához.

Idén nem hiszem, hogy tudna a Község pénz áldozni az útra. Minden kötségvetési intézménynél megszorítások vannak. A búcsúi rendezvények is elmaradnak. A hagyományőrző csoportnak nem tudják fedezni a busz- költségeit, ezért csak oda megy, ahonnan fizetik a buszt.
Az iskolában egy ideig nem tudták használni a számítógépeket, mert nem volt hosszabbító. Vicc.

A sportpálya a községé, a községnek kell fenntartani. A sportkör nem működik tudtommal.

Az utat ideiglenesen rendbe lehetne hozni annyira, hogy végig lehessen rajta menni, egy jó gépkezelő, meg egy egy-két kanna gázolaj kellene - a Hivatal a gépet szerintem biztosítaná. Nem lenne egy autópálya, de a semminél jobb.

re.

(Monyó, 2011.02.15 21:09)

Ez csak egy ötlet,szerintem 1-nek nem rossz.Arra mindenképp jó,hogy elindítson valamit az emberekben ,gondolkozzanak valami megoldáson.(Márciusban minden eldől,,ugye ekkora ígérték a megoldást).Akinek van jobb és olcsóbb ötlete az biztos nyerni fog,írja le ossza meg.Valamit tenni kell mert így nem haladunk előre.
(a traktorokról meg annyit,ha arra az útra valaki rámegy azt letagadni nem tudja és ráadásul nem hiszem ,hogy segítene rajta.

Kérdés :Pista,ha nem lesz szivattyú szerinted ki csinál utat és miből.( a hivatalban is nagyok a bajok és a horgász egyesületnek még soha nem adtak anyagi segítséget(tudomásom szerint)az lehet nem is kértek és erre várnak)Egyet nem értek ,ha focira volt évente kb 500.000 ft akkor más egyesület miért nem kap pénzt( mondom ezt aki focizott és éveken át erre nem gondolt.
Nézzük csak:van kb 30 igazolt játékos nincs tagdíj az egyesület ("BSE")mindent fizet: mos, takarít füvet nyír, pályát fest és a játékos hozzátartozóik belépőt fizetnek mert örülnek ,hogy a gyerek focizik.Horgászat:Az egyesület("BHE") nem fizet semmit,sőt tagdíjat kér,meg munkát cserébe a pihenésért a hozzátartozó kijöhet ingyen és ,ha netán marad halászlé a verseny utáni főzésből akkor ott sorakozik mert az természetes ,hogy mi adunk neki, ja és nálunk nincs belépő annak aki nem tag kijöhet és nézheti a szákolást,sörözhet beszélgetés közben pihenve.Mi is járunk versenyekre mi is a község része vagyunk.Joggal tartunk igényt segítségre az önkormányzattól mint mindenki(Focisták, ping-pongozók,színjátszók.baba-mama klub,hagyományőrzők,tűzoltók,beatus kórus)

Gabi!

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.15 15:15)

Helló!
Hűűűűű......! Gabi! Ez felér egy rémhírterjesztéssel.:D
Szerencsére az út nem a szivattyú igénye. Az árvízvédelem ilyen útviszonyok között szinte lehetetlen így még mindig nem esélytelen. Persze nem műútra kell gondolni, mert sok 10 milliója senkinek nincs rá pénze. Kövezett út, akár meddőből viszont sokat javítana a helyzeten.
A kerékpárok számára született gondolatod szép, de sajnos a traktorosok nem kímélnék azt sem. A sport és egészség, valamint a természetvédelem a falunak valóban fontos lehetne. Érdemes is lenne áldozni erre.

Sajnos

(Monyó, 2011.02.14 20:58)

Nem jó hír amit ma hallottam ,remélem nem is igaz ,de úgy tudom nem lesz szivattyú a Gergő ároknál így sajnos útra sincs szükség!Marad minden a régiben,elkezdhetünk gondolkodni mi legyen, pl. egy kerékpár út kialakításán, már az is valami lenne!El tudok képzelni egy 60 cm széles utat ez a gyeprács mérete (60x40).10 db 4 m,100 db 40m 1000 db 400m, 2000 db 800 m, kb ennyi kellene ennek nem kell alap csak le kell rakni.Az árát nem tudom pontosan kb 500 ft ez kb 1 millió + lerakás.Az önkormányzattól kérhetnénk sport támogatást mert a focisták mindig kaptak,mi is sport egyesület vagyunk nem?Még soha nem kértünk semmit itt az ideje!Csak egy ötlet!Valamit ki kell találni abban egyetérthetünk,mert a megközelítés borzalmas és nem biztos ,hogy az idén jobb lesz! Így tagokat veszíthetünk abból a kevésből.

ellenőrzés

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.14 16:10)

Amit írtál az ellenőrzésről, az ok.
Ilyenekre gondoltam. A halak beírásának ellenőrzése, horgászeszközök ellenőrzése,ne legyen gond a bot mennyiségén belül bot átadásának nem horgásznak. Persze ha bajt csinál a horgásszal érkező idegen, akkor az a horgásznak róható fel.
A 3m-es botok méretének ellenőrzése. Az ismert horgászoktól nem elvárás a személy azonosító igazolvány. A szemetelésnél nem csak a horgászhely elhagyásakor kell figyelmeztetni. stb.
Ha nem egyforma módon csináljuk, akkor ebből pukkaszkodás és sértődés lesz.

átadás

(Kiss úr, 2011.02.14 15:35)

A gazdasági dolgok átvételét Monyó végzi, vele kell egyeztetni.
Az ellenőrzéssel kapcsolatban, szerintem annyit tudunk tenni, hogy a kinn horgászók okmányait ellenőrizzük, ha szabáélytalanságot tapasztalunk, írásban jelezzük a fegyelmi bizottság elnökének.

Üssze kell szedni a vonatkozó jogszabályokat, aztán kitaláljuk, hogy mit tudunk tenni.

Talajminta, vagy ürge lyuk.

(PITYU (laczkoi@citromail.hu), 2011.02.14 10:44)

Helló!
Remélem nem csak a reménykedés láttatta velem a mintavételes lyukakat az úton és valóban elindult valami.
Állítólag talajmintát vettek, mert tervezik a kivitelezést.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Következő »